Keresés

Helyi hírek Közélet

MÁRAMAROSSZIGET: Elektromos buszokra vált a máramarosszigeti tömegközlekedés

A Solaris nevű lengyel, elektromos járműveket gyártó vállalat bejelentette, hogy szerződést kötött Máramarossziget város önkormányzatával, aminek fejében hét Urbino 12-es típusú elektromos buszt fog szállítani a városnak. A szerződés értéke 18 millió lej + ÁFA.

A szerződés értelmében a lengyel vállalat két gyors töltésű elektromos töltőállomást is leszállít, illetve hét lassú töltődésűet. Mindezt a vállaltnak 22 hónapja van teljesíteni. ”

A 16 KW-oes motorral ellátott buszok az első elektromos járművek a Máramaros megyei város közlekedési vállalatánál. A buszok egyformák lesznek, mindegyik 12 méter hosszú, 2,55 méter széles és 3,48 méter magas. Összesen 82 utas fér bele egy ilyenbe, harminc ülőhelye van.

A buszok légkondicionáltak, fűtöttetek, és van benne kihangosító is a sofőr kommunikációját elősegítendő az utasokkal. Ugyanakkor Wi-Fi hálózat és USB-s töltési lehetőség is lesz bennük.

Minden buszban van biztonsági kamera is, sőt, utasszámoló rendszer is. A gyors töltésű állomásokkal 2 és 10 perc alatt tölthető fel egy busz, a lassúakkal hat órába telik.

A Solarisnak jelenleg sok, több mint 300 járműve van üzemben Románia különböző városaiban, például Kolozsváron, Craiován, Pitești-en, Brassóban, Szatmárnémetiben, Galacon, Nagyváradon és Nagybányán. Ugyanakkor a következő időszakban összesen több mint 200 új jármű érkezik még az országba.

A Solaris vállalat 25 éves története alatt Európa egyik legnagyobb beszállítójává vált, több mint 20 000 elektromos járművet gyártottak le több száz európai település számára.

transindex.ro

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *