Keresés

Helyi hírek Közélet

Horváth Anna: A jó előkészítés a siker kulcsa a Történelmi Máramarosban és Máramarosszigeten egyaránt

2021. február 19-én, 16 órai kezdettel tartott sajtótájékoztatót Nagybányán Turos Lóránd Szatmár megyei szenátor, Nagy Szabolcs Szatmár megyei képviselő, Zahoránszki István kormányfőtitkár-helyettes, Horváth Anna, a Történelmi Máramaros RMDSZ szervezetnek megbízott elnöke, valamint Székely István, a Nagybánya központú területi RMDSZ szervezetének ideiglenes elnöke.

A sajtótájékoztató elején elhangzott, hogy Turos Lóránd a Történelmi Máramaros, Nagy Szabolcs pedig a Nagybánya terület parlamenti képviseletét látja majd el a következő négy évben, miután Máramaros megye parlamenti képviselet nélkül maradt.

Nagy Szabolcs megtiszteltetésnek tartotta a felkérést különösen úgy, hogy számos baráti és szakmai kapcsolat fűzi Máramaroshoz. Legfőbb feladatai közé sorolta a helyi önkormányzatokban dolgozó RMDSZ-es képviselők munkájának segítését, valamint az itt élő magyar közösség támogatását.

Társához hasonlóképpen vélekedett Turos Loránd szenátor is, aki kiemelte, hogy minden magyar számit. A szenátor elmondta, hogy nyitott a máramarosiakkal való kommunikációra és biztosította az itt élőket, hogy a képviseletére minden időben számíthatnak.

Az eseményen megjelent Zahoranszki István kormányfőtitkár-helyettes a szerepköreiről beszélt. Többek között ő felel a Fenntartható Fejlesztési Főosztály, a Kisebbségvédelmi, és a Központi Statisztikai Hivatal koordinációjáért. Ez utóbbi olajozott működése a jövő évi népszámlálás érdekében is rendkívül fontos.

Zahoránszki István kormányfőtitkár-helyettes

Horváth Anna, a történelmi Máramaros területi RMDSZ-szervezetnek a megbízott elnöke kiemelten fontosnak tartja az emberekkel való folyamatos kommunikációt. Elmondása szerint a héten több, mint 50 máramarosszigeti személlyel találkozott, számos információval gazdagodva. A máramarosszigeti polgármesterrel való megbeszélés után kifejtette, hogy felmerült több kulturális, valamint képzőművészeti projekt ötlete, amely azt mutatja, hogy a polgármesterek számítanak a magyar emberekre.

Székely István, a Nagybánya központú területi RMDSZ szervezetnek ideiglenes elnöke a tisztújítással kapcsolatos információkat osztotta meg. A közeljövőben állóurnás tisztújítást kívánnak tartani az RMDSZ Máramaros megyei helyi szervezeteiben, amelyeken nemcsak az RMDSZ-tagok, hanem a közösség összes tagja leadhatja voksát.

Az MTI kérdésére felelve Horváth Anna azt is elmondta, hogy pillanatnyilag nem kívánnak jogi lépéseket tenni Apjok Norbert ellen, miután a képviselő bevallotta, hogy hamisított oklevelet nyújtott be.

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *