Keresés

Belföldi hírek Közélet

Jóváhagyta a CNSU a veszélyhelyzet 30 nappal való meghosszabbításáról szóló határozatot

Az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) úgy döntött csütörtöki ülésén, hogy javasolja a veszélyhelyzet további 30 napos meghosszabbítását december 14-étől kezdve – jelentette be Raed Arafat, az országos katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.

A következő 30 napban az eddigi rendelkezések maradnak érvényben, amelyeket kiegészítettek a sífelvonókon alkalmazandó szabályokkal. Ez utóbbira vonatkozóan közös rendeletet ad ki az egészségügyi és a gazdasági minisztérium – mondta el a DSU vezetője.

„Ha a kabinos felvonó húsz fő befogadására alkalmas, akkor valószínűleg az a döntés születik, hogy csak tíz személyt szállíthat. A sífelvonók és libegők normálisan működnek. A többi előírás természetesen az üdülőhelyeken is érvényben marad, ami az éttermeket és minden más helyiséget illet, ahol az emberek tartózkodhatnak”- magyarázta Arafat.

Arra a kérdésre, hogy a sípályákat mindenki használhatja-e, vagy csak a helyi lakosság, Arafat azt mondta: „A pályák nyitva lesznek, de be kell tartani az összes vonatkozó szabályt.”

A DSU vezetője kifejtette: minden más korábbi intézkedés, amelyet a 14 napra kumulált incidencia értékhatárai (1,5 ezrelék alatt, 1,5 ezrelék és 3 ezrelék között, 3 ezrelék fölött) szerint rendeltek el, érvényben marad.

Hozzátette: a kormány pénteki ülésén vitatja meg a CNSU javaslatát. AGERPRES

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *