Keresés

Helyi hírek Közélet

Történelmi Máramaros RMDSZ: Nem tartotta be a megállapodást a PSD

November 26-án, csütörtökön kerül sor az alpolgármester megválasztására Máramarosszigeten. Ezzel kapcsolatosan már jó ideje komoly küzdelmek mennek végbe a helyi pártok között. A nem kevés feszültségtől terhelt tanácsnak, a jelek szerint nem lesz könnyű dolga.

Még a helyhatósági választások előtt, írásos megállapodás született az RMDSZ és a Szociáldemokrata Párt (PSD) helyi szervezetei között arról, hogy a máramarosszigeti alpolgármesteri tisztséget egy RMDSZ-es tanácsos fogja betölteni, amennyiben a PSD a választások nyertese lesz.

Béres Ildikó egyetlen RMDSZ-es tanácsos elmondása szerint, a PSD ezt a lépését azzal indokolja, hogy a helyi tanácson belül nem tudja biztosítani a szavazáshoz szükséges többséget.

Mindezek fényében az RMDSZ helyi választmánya kedden, november 24-én gyűlést tartott, ahol az üggyel kapcsolatosan az RMDSZ álláspontjáról hoztak döntést. Ennek értelmében a csütörtöki tanácsülésen az RMDSZ-t képviselő Béres Ildikó semleges állásponton lesz, vagy másképp fogalmazva tartózkodni fog.

A PSD nem tartotta be az egyezséget, a PNL pedig egy javaslatot sem tett az RMDSZ-nek. Nincs tehát értelme valamelyikük mellé is állni. Csak magunkra számíthatunk

fogalmazott Béres István az RMDSZ Történelmi Máramaros szervezetének elnöke.

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *