Keresés

Belföldi hírek

Ponta: Hagyjátok, hogy a gyerekek járjanak iskolába, ne zárjátok be a piacokat

Hagyjátok, hogy a gyerekek járjanak iskolába, ne zárjátok be a piacokat – mondta hétfőn a képviselőház plénuma előtt, a kormányfő órájában, Victor Ponta, a Pro Románia elnöke, aki úgy véli: 2021-ben a 2010-es válságnál is súlyosabb recesszió várható.

Meglátása szerint Orban, akivel 2010-ben együtt bírálták Băsescu kabinetjeit, most éppen azokat a hibákat követi el, mint az akkor kritizált kormányok.

Ponta a Pink Floydot idézte: ‘leave the kids alone’ és követelte, hogy a gyerekek és a tanárok térjenek vissza az iskolákba és nyissák meg a piacokat, hagyják az embereket dolgozni, mert máskülönben a jövő évi költségvetés a ‘Băsescu-Boc-féle mesékhez lesz hasonló’.

Meglátása szerint a kormány ‘megöli’ a hazai termelőket és a gazdaságot. Állítását azzal támasztotta alá, hogy – számítása szerint – a liberális kormány kilenc hónap alatt 12,5 milliárd euróval növelte a költségvetési hiányt, ez több, mint a Ponta, Cioloş, Grindeanu és Tudose kormányok által létrehozott deficit összesen.

A Pro Románia több intézkedést javasolt a gazdaság és az emberek védelmében, de úgy vélte, megoldást az hozhat, hogyha december 6-án ‘leváltjuk azt, ami nagyon rosszul működik’.
AGERPRES

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *