Keresés

Belföldi hírek

Ciolacu: Januárban a Nemzetközi Valutaalap küldöttségének látogatására számíthatunk, amennyiben ez az inkompetens kormány hivatalban marad

Januárban a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttségének látogatására számíthatunk, amennyiben ez az inkompetens kormány hivatalban marad – hangoztatta hétfőn a képviselőház plénuma előtt, a kormányfő órájában, Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

A PSD elnöke elmondta: azért kérették a miniszterelnököt a parlamentbe, hogy egyrészt megmagyarázza, miért hagyták magukra a lakosságot a járvány idején, másrészt ‘lehetősége legyen elmondani’, hogy milyen adóemelésekre készül.

‘Mindenki megértette, hogy Ludovic Orban és inkompetens kormánya miért nem hozza nyilvánosságra a költségvetést. Ha hatalmon maradnak, megemelik az áfát, és mindent eladnak, ami érték maradt még állami tulajdonban, az összes nyereséges román vállalatot. Az egyetlen dolgot teszik majd, amihez értenek – csökkentik a béreket és elbocsátásokat eszközölnek. Meggyőződésem, hogy az IMF januárban itt lesz, ha ez az inkompetens, és jövőkép nélküli kormány hivatalban marad” – mondta Ciolacu.

Véleménye szerint a kormány ‘futószalagon’ vette fel a kölcsönöket és ‘lopta a pénzt’.

Számítása szerint az elmúlt tíz hónapban a kormány ‘másodpercenként ezer euró kölcsönt vett fel’, amit majd azoknak a gyerekeknek kell visszafizetniük, akik ‘a kormány akaratából’ ma nem járnak iskolába.

A PSD elnöke számon kérte a miniszterelnöktől, hogy miután ‘a történelemben egyedüliként’ felelősségvállalással fogadta el a költségvetést, ‘azt hazudta’, hogy mindenre van pénz, de sem a gyerekeknek, sem a tanároknak, sem a nyugdíjasoknak nem jutott. Magukra hagyták a vállalkozókat és a gazdákat is, miközben ‘házaikba zárták a lakosságot és közben lopták a pénzt’.

Ciolacu ‘velejéig korruptnak’ és ‘a szegénység valódi terjesztőjének’ nevezte Ludovic Orban miniszterelnököt, akinek a vezetésével a ‘liberális polip’ meggazdagodott.

‘Még azokat a maszkokat is ellopták, amelyeknek el kellett volna jutniuk a nyugdíjasokhoz, és a leginkább kiszolgáltatott román állampolgárokhoz, azokhoz, akiknek nincs mit enniük. Ellopták a gyermekek táblagépeit, sőt, azokat a lélegeztetőgépeket is, amelyek most életeket menthettek volna meg”- részletezte a PSD vezetője.

Véleménye szerint az Orbán-kormány “teljesen kivezette Romániát Európából, nem csak ami a teszteket és a bezárva tartott iskolákat illeti, hanem az európai gazdasági modell vonatkozásában is’.

Ciolacu szerint az Európai Bizottság ‘világosan jelezte’, hogy Románia uniós alapokat veszíthet.

‘A ti inkompetenciátok nemcsak a románok életét és egészségét, hanem munkahelyüket, családjuk jövedelmét, élelmezésbiztonságát is veszélyezteti”- hangsúlyozta a pártelnök, és hozzátette: Románia ‘egyre betegebb lesz’, minden további nappal, amikor a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezeti az országot.

Meglátása szerint a román állampolgároknak ‘ez fáj, nem a választások’.

Úgy véli: a liberális vezetéssel Románia Európa ‘fekete báránya’ lett, annak példája, hogy ‘miként nem kell vezetni’ egy országot.

‘Jönnek a választások. Ez az egyetlen dolog, ami igazán érdekli önöket. Ez a kormány veszélyesebbé vált, mint az új koronavírus. Meg kell állítani, a dolgokat újra ellenőrzés alá kell vonni!’ – foglalta össze a képviselőház elnöke.
AGERPRES

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *