Keresés

Belföldi hírek

Ludovic Orban: A polgármesterek biztosítsanak teret a hazai termelők számára, hogy el tudják adni terményeiket

 Ludovic Orban miniszterelnök vasárnap este úgy nyilatkozott: több mint száz polgármesterrel beszélt a nyílt terű piacok ügyében, hogy a hazai termelők értékesíteni tudják terményeiket.

A kormányfő a B1 televíziócsatorna műsorában azt mondta a zárt terű piacok tevékenységének felfüggesztése kapcsán: több mint száz elöljáróval találkozott, hogy megoldást találjanak a termesztők helyzetére.

‘Beszéltem a polgármesterekkel, hogy találjanak megoldást. Vagy úgy, hogy kinyitják a mozgatható falú piacokat, vagy úgy, hogy a zárt piacok közelében teremtenek lehetőséget az árucserére a helyi termesztők számára, vagy mozgó piacokat létesítenek. (…) A PSD azzal kampányol, hogy mi nem védjük meg a helyi termelőket. A polgármesterekkel folytatott beszélgetések során egyértelműen elmondtam: meg kell teremteniük a lehetőséget, hogy a hazai termelők, akik eddig a piacokon árultak, továbbra is el tudják adni termékeiket’ – mondta Orban.

A kormányfő azt is leszögezte: a piacokat nem zárták be, csak a pandémia miatt 30 napra fel kell függeszteni azok tevékenységét.
(AGERPRES)

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *