Keresés

Belföldi hírek

Oktatási miniszter: 4265-re nőtt azoknak a tanitézeteknek a száma, ahol kizárólag online zajlik az oktatás

Országszerte 4265 tanintézetben zajlik kizárólag online az oktatás – tájékoztatott szerdán a tanügy-minisztérium.

A megyei tanfelügyelőségek által szerda délig közölt adatok értelmében az ország 8339 tanintézményében a zöld forgatókönyv szerint, azaz személyes jelenléttel zajlik a tanítás, 5052-ben a sárga forgatókönyv szerinti, azaz hibrid oktatás zajlik, 4265 tanintézetben pedig a piros forgatókönyv alapján, kizárólag online folyik a tanítás.

A szaktárca megjegyzi, hogy 366 iskolában a tanulók és tanárok körében jegyzett koronavírusos megbetegedések indokolják a digitális tanrendet, 3899 tanintézetben pedig részben a településen regisztrált magas esetszám, részben pedig javítási munkálatok miatt tértek át az online oktatásra.

A minisztérium hangsúlyozza, hogy az iskolák igazgatótanácsa egyrészt a járványhelyzet alakulása, másrészt a tanintézet infrastruktúrája és a rendelkezésre álló erőforrások függvényében tesz javaslatot az alkalmazandó forgatókönyvre, illetve ennek esetleges módosítására.

Az oktatási és az egészségügyi miniszter közös rendelete értelmében a forgatókönyv kiválasztásakor a fő járványügyi szempont az adott településen az előző 14 napban jegyzett új megbetegedések számának összege ezer lakosra vetítve. 

Agerpres

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *