Keresés

Belföldi hírek

Szabadtéri maszkviselést javasolt a vészhelyzeti bizottság

A szabadtéri maszkviselés kötelezővé tételét javasolta hétfői ülésén az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU) minden olyan megyében, ahol meghaladta az 1,5 ezreléket a koronavírus-fertőzések száma az elmúlt 14 napban. A kormány csütörtökön dönt erről.

A CNSU 51-es számú határozata értelmében nemcsak a zárt nyilvános helyeken, hanem az utcán is kötelezővé tennék a maszk viselését, ráadásul az eddigi 3 ezrelékes határértéket lecsökkentenék a felére, azaz minden olyan megyében kötelező lenne a kültéri maszkviselés, ahol a fertőzöttségi ráta meghaladja az 1,5 ezreléket.

Azokban a megyében, ahol ez az átlag 1,5 alatt van, csak azokon a településeken tennék kötelezővé a maszk hordását szabadtéren, amelyeken eléri vagy meghaladja az 1,5 ezreléket az arány. A maszkviselés kötelezettsége minden ötödik életévét betöltött személyre vonatkozik. A CNSU javaslatát kormányhatározatba kell foglalni ahhoz, hogy gyakorlatba ültethető legyen. A kormány csütörtöki ülésén tűzi napirendre a kérdést, de mivel a CNSU elnöke Ludovic Orban miniszterelnök, borítékolható, hogy el is fogadják a javaslatot.

Forrás: maszol.ro

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *