Keresés

Belföldi hírek Diákélet

Virtuális nyílt napok a kolozsvári Sapientián

A Sapientia EMTE Kolozsvári Kara online nyitja meg kapuit a középiskolások előtt, hogy első kézből kaphassanak információkat a különböző szakokról. Május 4–8. között a Facebookon szerveznek virtuális nyílt napokat, hogy az érdeklődők megismerkedhessenek az intézménnyel, néhány oktatójával, szakkínálatával, projektjeivel, sőt a szervezők ígérete szerint még az épülettel is.

A középiskolás évek vége felé járva normál helyzetben sem könnyű döntés a liciseknek, merre tanuljanak tovább. Éppen ezért most, amikor rendkívüli körülmények között élünk, s minden folyamatos változásban van, a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara változatlanul egy stabil pont kíván lenni, egyféle ismerős az ismeretlenben azáltal is, hogy ezúttal online mutatkozik be. A virtuális nyílt napok arra adnak lehetőséget, hogy utazás nélkül, az otthon kényelméből megismerhessék a középiskolások az intézményt.

A rendezvény minden napján valamelyik szak kerül a fókuszba, szerre megismerhetik az érdeklődők a nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok, a jog, a környezettudomány, a filmművészet, fotóművészet, média akkreditált szakokat, illetve az idén ősszel induló néptáncművészet-néptáncpedagógia alapképzést is. A szervezők virtuális egyetemsétát ígérnek, bemutatkoznak az egyes szakok diákjai, illetve játékokkal és különböző érdekességekkel is készülnek a sapientiások.Minden nap délután 18 órától élő közvetítésben tartanak előadást a szakok oktatói, hétfőn dr. Tonk Márton azt fejtegeti, miben korlátozódnak az emberi jogaink a jelenlegi helyzetben, kedden dr. Kokoly Zsolt Harc a printscreen ellen – a képmáshoz való jog online térben címmel tart előadást. Szerdán dr. Balázsi Ágnes beszél arról, milyen a kapcsolatunk a környezettel, mit jelent városi és vidéki környezetben otthon maradni, dr. Virginás Andrea pedig megváltozott filmnézési szokásaink, a Netflix-kultúra témáját bontogatja majd. Pénteken pedig dr. Könczei Csongor tart előadást, aki a néptánc és a népi kultúra jelentőségéről, közösségépítő szerepéről beszél majd. A rendezvénybe bárki bekapcsolódhat, nem szükséges előregisztráció, a Virtuális nyílt napok a kolozsvári Sapientián nevű Facebook-eseményen lehet követni a programokat.

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *