Keresés

Belföldi hírek Helyi hírek Közélet

Máramaros megyei ifjúsági kerekasztalra és azon belül a Nagybánya Területi Ifjúsági Egyeztető Tanács tisztújítására került sor

Máramaros megyei ifjúsági kerekasztalra és azon belül a Nagybánya Területi Ifjúsági Egyeztető Tanács tisztújítására került sor december 28-án, Nagybányán. Az NTIET megválasztott elnöke Oravecz Csongor lett, alelnökként pedig Máramarosszigetről Tinca Richard, Koltóról Sebők Richard, Szamosardóról Kádár Natália, a Németh László Elméleti Líceum diáktanácsától Mózes Eszter, illetve a Turul Sas Hagyományörző Egyesülettől Fucs Anita, fognak az elkövetkezendő két évben a Máramaros megyei fiatalokért tevékenykedni. A kerekasztal megbeszélésen jelen lévő szervezetek: Nagybánya Területi Ifjúsági Egyeztető Tanács – NTIET, a máramarosszigeti Simonchicz Incze Kulturális Egyesület, Németh László Elméleti Líceum diáktanácsa – NLDT, Turul Sas Hagyományörző Egyesület, Szamosardói Magyar Ifjúsági Tanács – SZMIT, Koltói néptánccsoport.

„Bár megyénkben a magyar közösségek között nagyok a fizikai távolságok, de ez nem lehet akadály a fiataloknak, hogy együtt tudjunk dolgozni. A mai nap elő tudtuk készíteni a jövő évi programokat, ami az ifjúsági munkának fontos része. Örülök, hogy egy új elnökséggel, megújult erővel tudunk haladni a következő évben.” – fogalmazta meg Oravecz Csongor, NTIET elnök.

A rendezvényen meghívottként vett részt Apjok Norbert Máramaros megyei parlamenti képviselő, aki biztatta az ifjúsági szervezeteket a minél több közös program szervezésére és elmondta, hogy a politikum feladata megteremteni azt a környezetet, ahol úgy az ifjúsági és civil szervezeteknek, mint konkrétan a fiataloknak jó élni és tevékenykedni.

Az ifjúsági szervezetek beszámoltak egymásnak az éves tevékenységükről, az ifjúsággal való munkát illetően és a programszervezés során szerzett tapasztalataikról. A fiataloknak lehetőségük nyílt elmondani véleményüket a 2019-es év programjairól, illetve a jövő évre való tekintettel tehettek programjavaslatokat. Igy megegyeztek, hogy a nyár folyamán egy ifjúségi tábort szerveznek a megye összes magyar ifjúsági szervezete összefogásával. Ugyanakkor listázva lett, hogy ki milyen programokat szervez a saját településén, és megegyeztek, hogy lehetőség szerint egymás programjain részt vesznek. Ugyanakkor egy eseménynaptár fog készülni a rendezvényekkel.

A jelen lévő szervezetek Tinca Richard főszerkesztő javasaltára megegyeztek, hogy a Máramarosi Hírmondót, a Simonchicz Incze Kulturális Egyesület által üzemeltett újságot feltöltik ifjúsági hírekkel a teljes megye területéről.

Az ifjúsági kerekasztal támogatója a Communitás Alapítvány.

Megosztás
Címkék

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *