Keresés

Belföldi hírek Egyház Helyi hírek Kultúra

Közös összefogással újult meg Szabó Aurél családi síremléke

A református és római katolikus egyházközségek közös együttműködése következtében újult meg Szabó Aurél, Máramarossziget egykori neves ügyvédjének, valamint a máramarosszigeti református egyházközség egykori főgondnokának síremléke. A máramarosszigeti római katolikus temetőben lévő síremléken végzett felújítási munkálatokat a református egyházközség szervezésében, és a római katolikus egyház anyagi támogatásával sikerült véghezvinni.

A munkálatok során, a neves Szabó család síremlékének földbe süllyedt darabjait – ami a budapesti Gerenday cég munkáját dicséri – emelték ki, majd alapozás után helyeztek vissza eredeti helyükre.

Lovász István a máramarosszigeti református egyházközség lelkésze értékelve az összefogást elmondta: „Nekem nagy örömömre szolgált az, hogy a református presbiterek felvetették azt, miszerint jobban oda kell figyelni egykori főgondnokunk síremlékére, hogy gondozzuk és próbáljuk jobban tudatosítani közösségünkben ennek fontosságát. Külön köszönet a Borromeo Szent Károly plébániának, mint testvéregyháznak az anyagi támogatásért és együttműködésért. Ez is annak példája, hogy városunkban van még felekezetközi és magyar összefogás.”

A két egyház között létrejött egyezség alapján a Szabó család síremlékének további gondozása a református egyházközség feladata lesz.

Megosztás
Címkék

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *