Keresés

Helyi hírek

Máramarosi Magyar Napok keretén belül szervezett fotókiállítást a Simonchicz Incze Kulturális Egyesület

A máramarosszigeti magyar fotós fiatalok számára, október 19-e egy különleges napnak bizonyult, hisz először mutathatták meg közönség előtt, hogy az évek során mit kaptak lencsevégre.

A Máramarosi Magyar Napok keretében megszervezett eseménynek a Máramarosi Múzeum adott helyet, ahol a helyi fiatalok 30 képe került kiállításra, Apjok Norbert és Jenei Gabriella támogatásával.

Az idén első alkalommal megrendezett események a tematikája Máramaros és környéke volt. A térség és a település látogatott helyeit, nevezetes épületeit és jellegzetességeit örökítették meg a máramarosszigeti amatőr fotósok. A Borromeo Szent Károly római katolikus, valamint a református templomról készült képek mellett, a sétáló utca, illetve a város környékéről készített tájképek voltak megtekinthetők.

Nagy Dóra és Lingvai Dóra, a Leőwey Klára Elméleti Liceum diákjai, Cziple Hanna-Gerda a Babes-Bolyai Tudományegyetem hallgatója és Lovász Dénes máramarosszigeti Caritas alkalmazott máramarosról és környékéről készült képei nagy érdeklődést keltett a fiatalokban és idősekben egyaránt.

A kiállításon jelen volt Apjok Norbert képviselő úr, aki bevallása szerint kellemesen meglepődött a Simonchicz Incze Kulturális Egyesület elnökének ötletén, miszerint a fotókiállításon bemutatott alkotásokból egy magyar nyelvű naptár is készülni fog, általa promoválva Máramarossziget látványosságait is.

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *