Keresés

Helyi hírek Közélet Kultúra

Középkori ünnepi vacsora a Nagybányai Szent István Napokon

A Nagybányai Szent István Napok keretében, a Turul-Sas Hagyományőrző Egyesület, különböző események szervezésével népszerűsíti majd a magyar értékrendeket.

2019. augusztus 16-án, 18 órai kezdettel, középkori ünnepi vacsorára kerül sor, a Philia vendéglőben. A középkori étkekért Tímár Krisztina, kolozsvári mesterszakács felelős. A jó hangulatot a budapesti Tabulatúra régizene-együttes, Moldován Blanka és Frumen Gergő „KÖZépkori KÖZjátékok” című előadása és a Turul-Sas Hagyományőrző Egyesület tánckara biztosítja.

Családok részvétele esetén 75 lej/fő a részvételi díj, párok esetében a részvétel 85 lej/fő és 100 lej/fő egyéni részvétel esetében. A részvételi díj befizetése a Szentháromság templom plébániai irodáján történik, hétköznaponként 9-13 óra között.

Jelentkezni augusztus 10-ig lehet a plébánia irodáján, részletekről érdeklődni a 0770349046-os telefonszámon lehet Balogh Brigittánál, illetve Facebook-oldalukon.

2019. augusztus 17-én, 10 órai kezdettel, a Nagybánya Tortája Versenyre kerül sor, a La Tour bisztróban. A szervezők, azok jelentkezését várják, akik egy versenyben mérnék fel tudásukat, tortakészítési képességeiket, akik kíváncsiak egy szakzsűri véleményére, akik egyszerűen csak egy tortával lepnék meg szeretteiket, de előtte elhozzák bemutatni azt ismerősöknek-ismeretleneknek egyaránt.

A Turul-Sas Hagyományőrző Egyesület 2018-ban, Március 15. alkalmával szervezte meg először, a nagy sikernek örvendő Bella Rivulina Tortaversenyt. Ennek győztese Virágh Erika, többgyermekes családanya és háziasszony lett, aki egy dió-fehér csokoládé-kávé, pompás tortával rukkolt elő.

A szervezők bátorítanak minden otthon, családi és baráti körben remekelő háziasszonyokat, családanyákat, hajadonokat, nagymamákat, – de a versenytől nem távol tartva a férfi hobbicukrászokat sem, – hogy vállalják fel nagyobb közönség előtt is tehetségüket.

Jelentkezni a 0770349046-os telefonszámon lehet, valamint az online jelentkezési űrlapot kitöltve:https://forms.gle/QBXz4qxnzpdxWczn7

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *