Keresés

Egyház Helyi hírek Közélet

„A nevelés az Élet szolgálata” – Máramarosszigeten tart előadást Uzsalyné Dr. Pécsi Rita

„A nevelés az Élet szolgálata” – mindezt nem csak vallja, de ennek módját kutatja Uzsalyné Dr. Pécsi Rita feleségként az önnevelésben, anyaként, tanérként és pedagógiai kutatóként is. Elmondása szerint mindezt leghitelesebben és legelevenebben a katolikus Schönstatt családmozgalom alapítójának, Josef Kentenich organikus pedagógiájában találta meg, mely közösségnek 1991 óta ő is tagja.

Érdeklődésének középpontja, hogy hogyan tanítsunk-neveljünk úgy, hogy ne csupán ismereteket, hanem életet alakító tudást és tapasztalatot adjunk át a jövő generációinak.

A zene tanulás és oktatás mellett tanított retorikát, pedagógiai pszichológiát, stratégiai és projekt-menedzsmentet, üzleti kommunikációt, valamin nevelés- és módszertant. Óvodát, iskolát alapított és vezetett, valamint tankönyvet és taneszközöket írt édesapjával. Jelenleg az Apor Vilmos Katolikus Főiskola docense, ahol általános módszertant oktat a leendő tanároknak, továbbá amatőr egyházi kórus karnagya, akikkel a pécsi bazilikában minden vasárnap reggel 8-tól énekelnek.

Nevelési, önnevelési és életvezetési előadásaival, szinte az egész Kárpát-medencét bejárta már.

Március 24-én, vasárnap az esti szentmisét követően a „Keresztény családok, a szórványközösség jövőjének záloga” című előadássorozat nyitó előadásaként az apai szerep fontosságáról beszél majd a Máramarosszigeti Borromeo Szent Károly Plébánia Oratóriumában. Az „Apának lenni nagy lehetőség, szent feladat” névre keresztelt előadás legfontosabb témája, hogy mi az apukák szerepe a személyiségfejlődésben.

Forrás: pecsirita.hu

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *