Keresés

Helyi hírek Közélet Kultúra

VÁNDOROK AZ ÚTON: Az Előretolt Helyőrség Íróakadémia és HOBO közös estje Máramarosszigeten

Május 18-án, pénteken este 19 órától Máramarosszigeten vendégszerepel az Előretolt Helyőrség Iróakadémia és Földes László (HOBO) Kossúth-díjas magyar bluesénekes, dalszerző, előadómvész. Az esemény helyszínéül a szervezők a Máramarosszigeti Kulturális Központot választották. A belépés ingyenes.

Kisfiúba költöző halott indián lelke; másik testbe költöző lélek; útkeresés; megváltástörténet; hit és kétely; mítosz, történelem és valóság; irodalom és transzcendencia – minderről felolvasnak az Előretolt Helyőrség Íróakadémia meghívott alkotói, hogy előkészítsék a terepet és egy közönséget az jelentése fénypontjának számító előadás, Földes László Csavargó Jim Morrisont megidéző műsora számára.

Közreműködnek: Bék Timur költő, Marcsák Gergely költő, zenész, Szente Anita író, valamint Nagy Koppány Zsolt József Attila-díjas író, az Előretolt Helyőrség Íróakadémia oktatója.

Az íróakadémia tagjait előadásuk után Földes László Hobo követi, aki Jim Morrison Amerikai ima című előadásával. „Elrejtőzünk egy zenében, hogy felfedhessük magunkat.” – hagyta ránk Jim Morrison, aki egy filmet otthagyta a zenéért, a zenét a költészetért, majd mindent az ismeretlenért. Az ő kálváriájának ködös és távoli stációit járja lenni egy műsor, az élet és halál, az irodalom és egy zene, a szellemi világ és a hit határán egyensúlyozva a Doors dalai és saját versei, prózái segítségével.

Szöveg és zene: The Doors és Jim Morrison. Fordította, rendezte és előadja Hobo

A rendezvényt a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. Támogatja. Az esemény társszervezője a Simonchicz Incze Kulturális Egyesület.

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *