Keresés

Diákélet Egyház Helyi hírek Közélet

Adventi jótékonysági vásárt szervez a máramarosszigeti római katolikus plébánia

Hagyományteremtő szándékkal idén december 17-én első alkalommal szervez Adventi vásárt a Borromeo Szent Károly Plébánia Máramarosszigeten, a plébánia udvarán. Az idei évben a Leőwey Klára Elméleti Líceum rászoruló diákjai részére fordítják majd a vásárban befolyt összeget. A vásár mottója: „Ha egyel a legkisebbek közül is jót tesztek, velem teszitek” ( Mt 25; 37-41)

A szervezők a plébánia közösségi oldalán hívják fel az érdeklődők figyelmét a vásár lényegére: „Az Adventi vásár a harmadik, azaz öröm vasárnapján lesz megtartva, mely a Messiás eljövetelét, a Karácsony közeledtét jelzi. Mivel a bevásárlóközpontok szinte túl korán a polcaikra teszik a karácsonyi hangulatú termékeiket, az ajándékok utáni rohangálás és az egyéb földi dolgok értelmetlen hajszolása mellett, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy kit ünneplünk. Talán nem véletlenül irányítja rá figyelmünket az Evangélium Jézusra, és adja tudtul a tanítványokon keresztül a ma emberének, hogy Jézus a Krisztus, a Megváltó”  

A szervezők a vásár jellegén túl a lelkiek megélését is kihangsúlyozza, ezért lelki és kulturális programokkal is várják az érdeklődőket.

A vásár kezdetéig a kezdeményezők olyan tárgyi dolgokat is elfogadnak adományba, amiket majd a vásárban értékesíthetnek és az értékesítésből származó összeget a nevezett célra fordítják.

A programmal kapcsolatos részleteket itt tekintheti meg.

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *