Keresés

Egyház Helyi hírek Közélet

Felújított keresztet áldottak meg Aknasugatagon

Ünnepélyes keretek között áldották meg április 23-án Aknasugatagon a Mária kápolna előtt található és a római katolikus egyházközség tulajdonát képező felújított keresztet.

Helybeli római katolikus hívek jótékony és áldozatkész csoportjának köszönhetően újult meg a legalább száz éve álló, de az idő vasfogának nyomait magán viselő kereszt Aknasugatagon – tudtuk meg Kovács István aknasugatagi plébánostól.

 A sugatagi hívek jelenlétében zajló szertartást a plébános felkérésére, Ft. Reszler Mihály máramarosi római katolikus főesperes vezette, mely szertartáson részt vett a Történelmi Máramaros minden római katolikus plébánosa, valamint az Aknasugatagról elszármazott Vizauer Ferenc paptestvérük is. 

Prédikációjában a szertartást vezető főesperes elmondta, hogy „a most újból megáldott keresztnek, minden előtte elhaladót emlékeztetnie kell arra, hogy mekkora szeretettel van Isten az emberek iránt.” Továbbá hangsúlyozta annak jelentőségét is, hogy keresztény embernek vállalnia kell a hitének megélésével együtt járó nehézségeket is, melyek olykor kemény sebeket tudnak ejteni az ember lelkén. 

A húsz perces szertartás végén Kovács István plébános háláját tolmácsolta Istennek az ünneplés lehetőségéért, továbbá köszönetet mondott azon hívek csoportjának, akiknek köszönhetően megújulhatott az út menti kereszt, paptestvéreinek és minden jelenlévőnek, akikkel együtt ünnepelhettek.

Az ünnepi program a helyi plébánián folytatódott, ahol az egybegyűltek szeretetvendégségben részesülhettek.     

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *