Keresés

Egyház Helyi hírek Közélet

Egyre gyakrabban rongálják meg a szigeti református templomot

Gyakran fordult elő az utóbbi időben, hogy betörték ablakainak egy részét a máramarosszigeti református templomnak. Lovász István a közösség lelkésze elkeseredésének adott hangot, sőt a legutóbb történt incidensekkor rendőrséghez fordult.

Fotó: Nagy Dóra

Amint azt elmondta, felháborító, hogy sokak számára ez a templom, ami egyben műemlék is, ne jelent többet mint támadási célpontot. „Nemrég egy esküvői ceremónia végén ébredtünk arra, hogy ablak törött be. Ekkor a gondnokunk ügyességének is köszönhetően, a rendőrségnek sikerült azonosítani egy tizenéves elkövetőt, akinek szülei kárpótlást biztosítottak. Legutóbb sajnos már nem sikerült megfogni az elkövetőt, de nem adjuk fel. A rendőrségen is nyomatékosítottuk, hogy feltétlen ragaszkodunk a tettesek megtalálásához.”

A templom gondnoka, a rendőrség állítását cáfolva kijelentette, hogy „folyamatosan nem lehet véletlen műve az, hogy néhány ablak akár palackkal, akár kővel csak egyszerűen betörik.”

A város főtere alig, de egyes részek egyáltalán nincsenek bekamerázva, a kamerával megfigyelt területek tapasztalat szerint már elbátortalaníthatják az elkövetőket, vagy ha mégse, akkor a megfigyelési rendszerek könnyen vezethetnek nyomra adott esetben. 

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *