Keresés

Egyház Közélet

Egyházmegyei napot szerveznek a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében

Idén először, július 23-án szervezik meg a Szatmári Egyházmegye Napját a Kossuth kertben – tájékoztatja híveit a Szatmári Püspökség, kibocsátott közleményében. A püspökségnek célja ezzel egy olyan alkalmat teremteni, ahol az egyházmegye keresztmetszetben megmutatkozik a „világ” előtt, kilépve a templom falai közül.

    Az egyházmegye egész területéről jelentkeztek plébániák, plébániai közösségek, iskolák, egyházi intézmények és szerzetes közösségek, hogy sátrat állítsanak és lehetőséget adjanak a találkozásra, ismerkedésre. A sátrak 11 órától lesznek látogathatók, majd ugyanekkor kezdődnek a plébániai csoportok kis előadásai is a pódiumon, ahol az Úrangyala elimádkozása után Eperjes Károly színművész tart tanúságtevő buzdítást. Ezt követően meleg ebéddel várnak minden résztvevőt a szervezők.

            További plébániai csoportok előadása után a budapesti Eucharist Zenekar koncertje következik. A nap folyamán nem maradnak el a gyerekfoglalkozások, egész napos szentségimádás a Szent József templomban. A Meghallgat-Lak sátorban pedig lelki beszélgetésre és gyónásra is lehetőség kínálkozik. A napi programot az este 6 órától kezdődő ünnepélyes püspöki szentmise zárja.

            Az Egyházmegye Napjára Máramarosból is zarándokolnak majd hívek. A máramarosszigeti Ferences Világi Rend közössége komolyan készülődik az eseményre. A számukra felállított egyik sátorban ismertetni fogják a testvérplébániákkal tevékenységüket, életmódjukat. A Szigeti Ferences Világi Rend közössége 2020-ban ünnepli 100 éves fennállását, aminek kapcsán kiállítást is szerveznek. Ezt a kiállítást Szatmárnémetiben is bemutatják az Egyházmegyei Nap alkalmával. 

            Máramarosból a következő plébániák vesznek még részt az Egyházmegye Napján: Máramarosszigeti Borromeo Szent Károly Plébánia, Nagybányai Szentháromság Plébánia, Nagybányai Krisztus Király Plébánia és a Felsőbányai Nagyboldogasszony Plébánia. 

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Következő