Keresés

Közélet

Élményekben gazdag hét a Leöwey Klára Elméleti Líceumban

Élményekben gazdag hetük volt a Leöwey Klára Líceumba járó kisiskolásoknak az Iskola másképp programcsomag alkalmából. Első nap a 0–4. osztály meglátogatta a máramarosszigeti Mentőállomást, ahol a mentősök lelkes csapata sok értékes információval szolgált a kíváncsi gyermekeknek. Bemutatták, hogy közúti balesetnél hogyan mentik ki a sérülteket a személygépkocsiból, hogyan látják el őket, majd hogyan helyezik hordágyra és azzal együtt a mentőautóba.

A kicsiknek alkalmuk nyílt megismerni a mentőautó felszerelését, leméretni a pulzusukat és vérnyomásukat, szívmasszázst végezni az arra alkalmas bábukon és megtanulni az elsősegélynyújtást ájulás esetén. Ezúttal mondunk köszönetet a mentőállomás személyzetének és további sikeres életmentést kívánunk nekik. Az előrehozott rendőrségi Nyílt Kapuk Napján gyermekeink újabb élményekkel gazdagodtak. Már érkezésnél minden gyermek kis zászlót kapott, amelyen fel volt tüntetve a Román Rendőrség létesítésének évszáma, a pedagógusok pedig a Román Rendőrség történetének leírását kapták kézhez.

Az udvaron megtekinthettük a szirénákkal felszerelt rendőrségi személygépkocsit és mikrobuszt, azok felszerelését, sőt a gyermekek beindíthatták a szirénákat és beleszólhattak a hangosbeszélőkbe. A rendőrség épületében megnéztük az irodákat, megismertük a bilincs használati módját és kérdéseket lehetett feltenni a díszegyenruhába öltözött rendőröknek. Távozáskor még édességgel is kedveskedtek gyermekeinknek. Köszönjük, és további sikeres bűnüldözést kívánunk biztonságunk őreinek!

A Hipiti Hopp játszóházban való látogatáskor gyermekeink végre levezethették fölösleges energiájukat. A sokféle játék: trambulin, csúzda, kisautó, törpeház, zenesarok, színezőasztal, stb. olyannyira feledtette az idő múlását, hogy végül csak hajszárítás után mehettünk vissza az iskolába. Egy másik napon barangoltunk a mesék világában. A 4. osztály meglepetést készített a kisebbek számára. Saját készítésű kesztyűsbábukkal mutatta be Arany László állatmeséjét, a Farkas-Barkast. Öntudatos felkészülése jutalma a kicsik lelkes tapsa volt.

Előadás után a nagycsoportos óvodások, az előkészítő és az első osztályosok kíváncsian próbálták megeleveníteni a mesében szereplő bábukat. Sportvetélkedőre is sor került az iskola modern tornatermében. Nagy lendülettel vetették be magukat az előkészítő, első és negyedik osztályos diákok a tornatanár által levezetett játékokba. Kombinált stafétafutástól kötélhúzásig sokféle vetélkedő zajlott le. Mindenki lelkes volt, igyekezett a legjobb teljesítményt kihozni magából. Nem minden gyermek tudta azonban elfogadni a vereséget. 

Sportszerűségből még van mit tanulnunk! A hét folyamán kézimunkázásra, rajzolásra és közösségformáló játékokra is szakítottunk időt. Remélem ez a hét mind a diákok, mind a tanítók számára kikapcsolódást és felüdülést hozott!

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *