Keresés

Egyház Közélet

Rászorulókat vendégeltek meg a máramarosszigeti ferencesek

A ferences világi rend a Ferenc pápa által meghirdetett Irgalmasság Évének jegyében adott meleg ételt a rászorulóknak,az eseményt pedig a húsvétvasárnapot követő, a Szent II. János Pál pápa által elrendelt Irgalmasság vasárnapja utáni napra tervezték. A ferencesek mintegy húsz nélkülözőt láttak vendégül a rendházban, akik a rendtagokkal együtt fogyasztották el a finom ételeket. A szeretetlakomát a rendtagok készítették el otthonukban, ám a hozzávalókat a támogatók segítségével sikerült beszerezni, amiért rendkívül hálásak a tagok és a vezetőség. „A máramarosszigeti ferences rend a nehéz sorsúak megsegítésén fáradozik.

Minden kedden például 16 családnak juttatunk kenyéradományokat, a fennmaradó kenyereket pedig a városi kórház férfi és női pszihiátria osztályának adjuk. Ezenkívül rendszeresen osztunk élelmiszercsomagokat karácsony és húsvét előtt. Most húsvét előtt szintén 16 családnak adományoztunk csomagot és pénzösszeget. Külön öröm, hogy nagyhéten névtelen adakozók hagytak süteményes dobozokat a rendház udvarán, amit mi szintén a rászorulóknak vittünk el. Szintén a nagy egyházi ünnepek előtt meglátogatjuk otthonukban az időseket, de időt szakítunk arra is, hogy az öregotthonban élőket is fölkeressük. 

Oda pappal együtt megyünk, így az idősek szentségekhez is járulhatnak” – magyarázta Kovács László rendfőnök. Máramarosszigeten 2020-ban lesz százéves a harmadik rendként ismert ferences világi rend, amely jelenleg közel ötven taggal rendelkezik. A vezetőség a jubileumi évben számos programot tervez, többek között az egy évszázad történetét bemutató könyvet szeretnék kiadni, ugyanakkor egy jubileumi kiállítással is készülnek, valamint addig felújítanák a ferences rendházat is. 

Zahoránszki Brigitta

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *