Keresés

Helyi hírek Közélet

Választásokra készül a Magyar Polgári Párt Hosszúmezőn

Rég ismert tény, hogy Hosszúmezőn egy ideje nem sikerült magyar polgármestert választani. Lemák Mihály Rudolf, a Máramaros megyei Magyar Polgári Párt elnökének elmondása szerint pártjuk mindent megtesz annak érdekében, hogy az idei helyhatósági választásokon nagyobb sikereket is elérjenek, mint 2012-ben.Komoly összefogással jó eredményeket vél elérni Hosszúmezőn az MPP az idei helyhatósági választásokon. Lemák Mihály Rudolf, az MPP megyei elnökének elmondása szerint ennek érdekében pártja mindent megtesz, hogy ezen cél megvalósuljon. Elsősorban Hosszúmezőt szolgáló, alkalmasabb polgármester tisztséghez jutását, valamint pártjuknak megerősödését szeretnék elérni a helyi tanácsban. 2012-ben két képviselőt sikerült bejuttatniuk a helyi tanácsba, idén a mércét magasabbra helyezik. 

Kell egy hiteles polgármesterElmondása szerint a fő cél az, hogy Hoszszúmezőnek egy olyan polgármestere legyen, aki hitelesen és tisztességesen tudja képviselni a helyi közösség ügyeit, érdekeit. Ennek kapcsán írásban keresték meg a hosszúmezői RMDSZ-t és EMNP-t. Míg az RMDSZ részéről reagáltak erre a megkeresésre és nyitottságot is tanúsítottak az együttműködésre, addig az EMNP egyáltalán nem reagált rá. Bizakodóak az RMDSZ-szel szemben A jelenlegi RMDSZ -vezetést így jellemezte: „Most új emberek állnak a hosszúmezői RMDSZ élén. Velük eddig jó volt a kapcsolattartás. Elmondhatom, hogy az RMDSZ mostani vezetésében látok nyitottságot az együttműködésre. Remélem, hogy a hamarosan sorra kerülő közös tárgyalások célra vezető eredményeket hoznak. Tárgyalásaink során a személyi kérdések megválaszolása előtt – polgármester-, valamint alpolgármester-jelöltek nevesítése – mindenképp ragaszkodni fogunk a feladatok és célkitűzések meghatározásához.”

Választásokra készül a Magyar Polgári Párt Hosszúmezőn
Fotó: Szálka Róbert 

Nevesített célok

Külön kiemelte, hogy a Magyar Polgári Párt a következő önkormányzati ciklusra egy komoly programot tűzött ki célul. Meglátásaik szerint kiemelten fontos az európai uniós források lehívása, ami az elmúlt tíz évben sajnos sok kívánnivalót hagyott maga után Hosszúmezőn. „A jelenlegi polgármester és tanácsosi csapata többnyire a befizetett adókat emésztette fel. Ezeknek az összegeknek az elköltése is gyakran gyanús körülmények között zajlott, mint pl. az utóbbi esetekben is, a járdaaszfaltozásokkal (500 m2 -re kb. 90 000 lejt akartak elkölteni), valamint az óvoda kútjának megvalósításával (kb. 32 000 lei) kapcsolatban is elmondható. Ekkora öszszegek elkótyavetyélésénél szükségszerűnek tartjuk az elszámoltatást”– állapította meg Lemák. Kiemelt fontosságot tulajdonítanak továbbá a víz- és szennyvíz-csatornarendszer megvalósításának, ugyanakkor különböző módon lendítenék fel a mezőgazdaságot, ezen belül is a híres hosszúmezői káposzta termesztését, állattenyésztést, gyümölcstermesztést.

Köztudott továbbá, hogy a fafeldolgozó ipar jelentette és jelenti manapság is Hoszszúmezőn sok embernek a megélhetését. „Az utóbbi időben hanyatlott ezen iparág tevékenysége Hosszúmezőn, ezért erre is oda fogunk figyelni.” Ennek kapcsán arra is törekedni fognak, hogy magyar nyelven szakképzést indítsanak a községben. Megállapítása szerint eddig is jó kapcsolatot ápoltak a fiatalsággal, és ezt ezután, is megteszik. Programjuk egyik kitétele az, hogy a jövő generációját is bevonják saját sorsuk alakításába. Hosszúmezőn az utóbbi három közigazgatási ciklusban a polgármesteri tisztséget Pop Valentin tölti be, aki előbb Demokrata Liberális Párt színekben indult, most pedig a Szociáldemokrata Pártot képviseli. „Nyugodtan állítom, hogy több hosszúmezői személy is alkalmasabb a polgármesteri tisztség betöltésére.” – nyilatkozta az MPP megyei elnöke, aki egyben hosszúmezői tanácsos is.

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *